tirsdag, januar 19, 2010

Strikkemoduset fortsetter..

Det er flere prosjekter på gang, og noen begynner å bli ferdige, som vesken jeg blogget om for en tid tilbake. Hadde egentlig en gammel brosje i tankene til pynt i blomsterpynten, men siden jeg ikke har funnet den ennå og denne flotte knappen fra Snella & Petronella lå og smilte så vakkert til meg ble det den istedenfor. Ikke noe dårlig alternativ spør du meg :o)


Slik var vesken da dere så den sist, litt restegarn fra en genser som måtte rekkes opp, ble til en liten selskapsveske. Pauline spurte etter mønster på flettene, og det er egentlig enkelt. På denne vesken har jeg for å få den buet, økt på med vrangmasker mellom flettene mot bunnen.
Flettene strikkes slik: 10m rett i 6 omganger. Deretter settes de første 5 maskene på en ekstra pinne. Strikk de siste 5 maskene av det rette stykket før du strikker de 5 maskene på ekstrapinnen. Strikk 12 omganger før du gjentar dette, og flettemønsteret tar form. Bare husk å være konsekvent på om du legger ekstrapinnen foran eller bak arbeidet når du strikker de siste, og flettene vil gå samme vei :o)

Her er det ferdige resultatet, og jeg er så heldig å ha et flott skjørt fra Noa Noa som passer perfekt til, så nå venter jeg bare på litt mildere tider så jeg kan sprade rundt med min nye veske dinglende på armen.
Ha en videre strålende dag alle sammen :o)

9 kommentarer:

salige lavendel sa...

Jeg tar av meg hatten for resultatet - den ble virkelig kjempefin!

sylysten sa...

Så utrolig skjønn den ble;o))
Jeg ble rett og slett gla av å se på den... Tenker du gleder deg til å sprade litt ja;o))
Klem
Linda;o)

banglamarie sa...

lekker veske i noanoa stil :) Kan skjønne skjørt fra NoaNoa passer til :)

Pauline sa...

Knallflott ble den!
Og tuusen takk for strikke oppskrift! Du er en knupp, ser deg for meg med veska og skjørtet! ;-)
Ha en finfin uke! Klem!! :-)

Anonym sa...

Kjempe fin veske! Likte også godt pulsvarmerene i innlegget under.

Vi sees! Igi

Rønnaug S. sa...

Det var veska si det. Kjempefin. Begynner å klø så smått i noen strikkefingre her...

Annette K sa...

Vanvittig fin! Knappen blir jo som den berømmelige prikken over i'en.

hanne sa...

Se her! Så flott veske, Tove! Skikkelig knalltøff! Likte så godt håndtaket og knappen passet veldig godt til! I dag har jeg handlet garn til pulsvarmere....du inspirerer! :)

Gladie sa...

Noe så lekkert! Ja den knappen var flott - du kommer til å bli et syn for guder når du kommer spradende - jeg ser deg virkelig for meg, - rålekker, garantert! :)))