onsdag, mai 20, 2009

Kom du vesle spire ung...

Det er travelt i mai for liten og stor. Dette gjenspeiler seg på mange områder, også her på bloggen. Nå er det travle dager med snekring av platting, feiring av 90 års dag, masse familiebesøk og turer som står på planen, og i neste uke fyker jeg avgårde til Gøteborg og Oslo. For overhodet å kunne ha en sjanse om å kunne finne litt av gulvet denne forsommeren har jeg i dag tatt meg en feriedag for å få vasket unna tøy, ryddet og vasket og fikset litt her hjemme.

Før påske fant jeg tips til hvordan man kan få frem lavendel. Dette tipset tok jeg med meg siden jeg tidligere har forsøkt uten å lykkes noe særlig. Så takk til deg Kathrin, nå skal jeg kose meg med å se spirene vokse til. Frøene ble nemlig plantet i eggekartonger, pakket tett i plast og satt i kjøleskapet. Der fikk de stå til over påske før jeg satte kartongene ut på benken. Nå har jeg fått priklet de små stiklingene over i nye krukker og nå venter jeg på at de blir store så de kan ut i hagen. Hvordan jeg skal få den til å overleve frem til neste år derimot har jeg ingen formening om.........

Får jeg dem til å komme tilbake år etter år er nemlig drømmen om en lavendelduftende hage rundt hytta. Så bare si fra om du har noen gode råd og tips :)'


2 kommentarer:

irina /Alex sa...

Våren er vakker...for naturen våkner og spirer .

Likte bildene dine nedenfor masse !!
lekkre uvanlige leiligheter

Takk for kod kommentAR.
Klem Irina

Sydney sa...

Hei Tove

Jeg kom over bloggen din og så du hadde et lavendelprosjekt på gang.

Jeg er også veldig glad i lavendel og vi har dem i krukker på terrassen. De står ute hele året og klarer seg faktisk fra år til år. Den eldste vi har er 4 år. Nå bor jeg sørvestpå med milde vintre.

Du kan for eks ha dem i et minidrivhus om vinteren, eller du kan prøve å sette dem kjølig i for eks en garasje. Du kan også prøve å ha dem ute, men dekke dem til. Langvarig frost tåler dem dårlig, men litt frost som vi har går fint.

Lavendelen klipper vi ned hver vår.

Lykke til, håper du får ønsket ditt oppfylt :) Vil du se bilder så ligger noen på min Flickr.