onsdag, mai 13, 2009

Jeg, en mislykket husmor.

Jeg innrømmer det, jeg er en mislykket husmor. Etter jobb bruker jeg opptil to timer på arkeologiske utgravninger på kjøkkenet, målet er å finne kjøkkenbenken så det i det hele tatt kan være mulighet for å få laget middag til familien. Er jeg heldig er det da ti minutter igjen til kaosmannen kommer hjem, så han lager mat til kaosfamilien. For jeg må bare innrømme det, han er myyye bedre på å lage mat enn meg.
Jeg er matlei. Totalt. Har vært det i flere år, etter å ha fungert som alenemamma, student, etterhvert yrkesaktiv og altmuligkaosmamma for 3 barn mens kaosmannen jobbet til sjøs. Jeg gikk lei av all planleggingen, husvask hver lørdagskveld, full runde med alt et astma- og allergibarn fører med seg. Lei.
Nå nøyer jeg meg med å måke frem litt plass i sofa'n om venner kommer på besøk, moralen får være 'der det er hjerterom er det husrom'. Jaja, jeg kan i alle fall trøste meg med det mens jeg skriver 'velkommen inn, det ser ikke alltid slik ut her, noen ganger er det mye verre' i pannen min, setter over kaffen og later som om jeg ikke er livredd hybelmonstrene som har overtatt huset og henter frem noen deilige interiørblader.
Drømmen er selvfølgelig å ha det rent og ryddig en gang iblant i alle fall, men innser at det er så mye annet som opptar dagene at jeg må prioritere.

På middagsfronten er dette endt opp i at om ikke min kjære kaosmann overtar middagslagingen når han kommer hjem, er det kokken Toro som regjerer på kjøkkenet. Kokken Toro er min livredder, og med en liten dæsj med litt rester funker det som vomfyll.
Problemet dukket opp da en god nabo og venninne kom med forslag til temafest....
Vi skal alle ta med 4 oppskrifter på middager som skal kunne lages på under 20 min *stønn*
Et supert initiativ, men akk så uoppnåelig for kaosfurien som ikke greier tanken på å lage mat fra grunnen...
Så om noen har noen gode forslag blir jeg KJEMPEGLAD!!!! Kanskje jeg kan servere kaosfamilien litt deilig hjemmelaget mat en gang jeg også......
*sukk*

8 kommentarer:

Torill sa...

Så godt å høre at vi er flere "ikke-skapt-som-husmor" og ikke minst "matlei"!!!
Hos deg er det virkelig hjerterom, Tove!!! Klem

Ellen* sa...

Ingen forslag herfra dessverre - bare en ektefølt takk for at du avslører at det er flere som meg der ute! Er blitt helt "ødelagt" av år som fulltarbeidende aleinemamma - middagen er et hinder som bare må overkommes på raskest mulig måte, for mamma er både sulten og sliten faktisk, og huset holdes forsøksvis i framkommelig stand, men støvmonstrene yngler flittig... sukk...

Drømmen om en eplehage sa...

Nå burde jeg jo virkelig hatt noe å bidra med da...
Fant bloggen din via NIB og klikket meg inn fordi overskriften på innlegget ditt fanget nysgjerrigheten min. Takk for det, for jeg ler godt her jeg sitter. Ikke AV deg, men i gjenkjennelsens samhørighet.

Vi er navnesøstre og jeg har og en oljemann. Gud hjelpe meg for en krig det er bandt hybelboerne her når han er ute på jobb. De blir så aggressive når det blir trangt om plassen. hahaha! Litt støv er bare bra, for da ser man hvor tingene skal stå ;)

Kommer tilbake, for nå må jeg lalle. Her går det også nemlig i hundreogørti om dagen.
I morgen skal jeg plukke opp en nygrillet kylling fra butikken, smekke på en kjele til boil in bag ris og en til brokkoli. Muligens en Toro saus også. Slik, da fikk du hvertfall en middag som tar mindre en 20 minutter. Du har hvertfall kokt vannet selv da...
Sees vi til middag i morgen da :o)


Tuddelu!

Og du, ordrebekreftelsen jeg må godkjenne med nå er TORTO!!!! Tilfeldighet? Neppe, det må være ett tegn om at Toro er lov. Nesten skummelt dette. hihi

Pauline sa...

Tror det er langt mellom de vellykkede husmødrene jeg...
vi er mange som har det sånn som du beskriver det ( selv om mannen ikke alltid er så langt unna som ute på havet..)
Ta en pose frossen grønnsaksblanding, en buljongterning og 4 dl vann, kok det opp mens du kutter pølser i terninger, sleng dem også oppi gryta og la alt surre ca. 10-15 min.

Ha en flott dag, kjære deg!!
Klem!

Julia sa...

Så bra du skriver!!
Og som flere andre sier så er dette kjent stoff også på denne siden av fjorden ;-)

Det som letter samvittigheta mi noen ganger er å lage poteter i micro. 1 cm vann i en beholder med lokk og skrella poteter. Full effekt i 5 min. Da blir det ihvertfall potetmiddag (selv om ongene heller foretrekker pasta ;-) )

Gladie sa...

Husmora eksisterer ikke lenger, så hvorfor i alle dager ha dårlig samvittighet? Mat i magen - tak over hodet og bøttevis med kjærlighet. hoilder lenge, det :)
Rengjøringen har vi da profesjonelle ti å ta seg av. Ikke har jeg tenkt å gå snekkeren i næringa, så i likestillingens navn går jeg heller ikke renholdsoperatøren i næringa.

15 minutter? Taco eller wraps. Santa Maria funker som bare det ;)

Karna sa...

Tror vi alle har det slik av og til, og å finne på middag er det aller aller værste....har absolutt ingen fantasi...men nå ligger det noen laksebiter i kjøleskapet som skal lages....må prøve noe nytt tror jeg, kanskje ovnsbakt med noen spennende krydder...vi får se..

Jill sa...

Jeg LIKER å lage mat, og jeg ELSKER å lage mat hvis det er raskt og godt :-)

Her skal du få en god og rask middag, med litt timing skal du klare å få den ferdig på de 20 min det tar å koke risen:

Ferdig grillede kyllinglår
(antall etter behov)
Hermetisk fersken
(antall boxer etter behov)
Matfløte 1 box pr box fersken
Karripasta hvit eller grønn i glass, dosseres i antall te-skjeer etter smak
Ris
salat etter ønske

Kok ris (ca 20 min)
Kyllinglår i dyp ildfastform i steikeovn, ca 200-250 gr i ca 20 min.

Ta fersken ut av boxsen og legg på fat.
Ha matfløte og karripasta opp i sausen fra ferskenene og hell over kyllinglårene (før de settes i ovn)
Ha fersken oppi formen med kylling og saus mot slutten av steiketiden
(fersken blir altfor bløte ved for lang steiking)

Serveres sammenmed risen og salat eller brokkoli eller annen favvis grønnsak :-)

Voila voila!
Kjappt, enkelt, GODT!!!!!!

God søttendes til deg :-)