torsdag, august 13, 2009

Hyttegleder!


Ferien i år ble tilbragt på hytta.
Her var vi opptil 10 personer som bodde, men den som tror at dette er et gigantisk hyttepalass må jeg nok bare riste på hodet og smile til. Den er nemlig ikke større enn 25 kvm.... Men der det er hjerterom er det husrom, ikke sant?!!
Vårens prosjekt var å bygge platt på baksiden av hytta for å kunne trekke ut i sola på dagene, samt at det er den mest vindstille delen av hagen. Dette har virkelig reddet mange dager i sommer! For i havgapet ute på Fosen er det nesten alltid vind... Masse vind... Men på platten var det deilig :)Verandadør fikk vi dessverre ikke montert i denne runden, ei heller vedovn, men jeg håper det blir klart til neste vår. Vedovn har vi fått til tante og onkel, men den står på lager ennå... Verandadør leter jeg etter brukt, men har ikke lyktes finne en ennå. Gi meg gjerne en lyd om noen vet av noen i Trøndelagsområdet :)
For å få plassert ovn og dør måtte endel gjøres klart først.... Kjøkkenet måtte flyttes, det må mures opp brannmur og tas mål og beregne vinkler på taket til stålrørspipe. Ikke det mest estetiske, men har man lita hytte så har man det.


Kjøkkenet som det var.I sommer er kjøkkenet kommet dit det skal, men avløp og vannrør er fortsatt ikke på plass. I mellomtiden har vi løst dette med vanndunk med pumpe for vanninntak og bøtte til avløpsvann. Innlagt vann og strøm har vi ikke, men etterhvert håper jeg vi får vann. Dette var hovedgrunnen til at kjøkkenet ble flyttet, for rørene hang under hytta. Fra ett hjørne til det stikk motsatte. Lengste mulige vei og svææært så utsatt for frost. Helt håpløst! Ved å flytte kjøkkenet får vi halvert lengden på rørene. Ideellt sett skulle kjøkkenet vært der soverommet er, men det har vi ikke mulighet til å flytte.Men nå er i alle fall kjøkkenet på plass og klart for pynting. Etterhvert skal det inn vindu over vasken, men inntil da får det være åpent der. Lanskje et speil i ventetiden enest? Vi får se. Det er en mørk plass så jeg vil heller få litt fortgang på å få inn vindu og dagslys ;)

Takket være snille naboer av mamma og pappa har vi fått oss propanovn og -kjøleskap. Snakker om luksus! Vi som er vante med å reise rundt med lavvo på sommeren nyter kald drikke og fryser til fisk og is med et smil :)

Krydderhylle fra svigermor


Kjekt med snille naboer, familie og venner! For ikke snakke om loppis og bruktbutikker. Kjekt når man kan ha gjenbruk og slippe unna de store utgiftene hele tiden.
Siden det ikke er plass for kjøkkenbord inne på hytta er frokostplassen ute kjærkommen. Den er ikke stor, men deilig i tidlige formiddagstimer mens resten av hyttefolket våkner opp til en ny dag.Nå er ferien over for denne gang, masse aktiviteter som skjer i helgene fremover også, men jeg håper det blir noen turer utover i løpet av høsten. Hver tur føles som en forlengeelse av sommeren :)

4 kommentarer:

ToneF sa...

Åååå Tove, så artig å se bilder fra hytta deres!!! Og så koselig det var der da :o)
Utrolig flott dere har laga det altså! Et ekte lite ferieparadis :D

*klem*

Lene S sa...

Så koselig dere har det der ute Tove! Det er ikke størrelsen det kommer an på, det er helt sikkert!

Klem!

Snuskefrua sa...

Hei på deg.
Tusen takk for koselig kommentar. Klart du skulle kommet på døra med egget! Jeg har det fremdeles fremme. Klarer ikke å pakke det bort.
Jeg syns den hytta deres ser helt fantastisk ut. Helt perfekt spør du meg!

Klem fra Tina

Pauline sa...

Så flott det ble med kjøkkenet på plass!!
Kos deg utover høsten! ;-)
Klem!! :-D